Please wait...

Abús sexual infantil “trenca el secret”

kid_hide_lr-1200x800.jpg

La incidència de l’abús sexual a menors augmenta cada any, la detecció precoç és la principal eina que tenim per ajudar-los. Milers de persones han omplert les seves xarxes socials amb el hashtag #ni1abusoinfantilmas “creu-los, ajuda’ls a trencar el secret”. Actualment es comptabilitza una incidència d’1 de cada 5 nenes i 1 de cada 9 nens han estat víctimes d’algun tipus d’abús sexual, aquí us deixem una breu ressenya amb signes d’alerta per ajudar a les persones properes a ells a detectar-ho. Signes Emocionals Estat de depressió (podent arribar a depressió clínica diagnosticada per un professional), sentiments de suïcidi i autolesions, baixa autoestima, falta de confiança, canvi en resposta als adults o nens de major edat, noves pors o histèria. Malalties físiques tals com: mal de cap, mal de panxa o dolor en el pit (somatitzacions), insomni, fatiga, canvis en la conducta alimentació. Signes de Comportament Problemes per dormir (insomni, despertars nocturns, malsons recurrents), incontinència urinària o pèrdua del control intestinal, por per llevar-se la roba o apar-se a l’excés, por per anar al bany, restrenyiment Dificultat en la socialització Arribar a l’escola primer o quedar-se més temps, per evitar estar a casa (quan l’abús ve des del nucli familiar), por marcada a una persona (incloent-hi pares) o certs llocs, promiscuïtat, comportament seductor o interès inadequat a l’edat en assumptes sexuals, jocs sexuals persistents, inadequats amb joguines o masturbació excessiva, absentisme o baix rendiment escolar. Majoritàriament la precocitat en la detecció de l’abús és un bon pronòstic per a la recuperació física, mental i emocional del menor. Davant la sospita, pregunta, informa, ajuda’ls, SIGUES LA SEVA VEU.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright by Petits i Grans 2017. All rights reserved.